Kwestie van smaak

Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca. Donkerrode kleur met bruinrode schakeringen. Veel donker fruit en kruidige complexe tonen in de neus. Lekker strak en weelderig mondgevoel. Zwarte kersen, krieken, aardbei en zwarte bessen met hints van tabak, oud leder en peper. Lange afdronk die stevig gestructureerd in de mond achterblijft.

Lekker bij gegrild vlees als Pollo Assado, Espetada (Vleesspies), Rojães (Varkensgerecht), zuiderse stoofpotjes en fijnere wildgerechten.

Vinificatie

Vinificatie gebeurt op kleine vaten met een voorzichtige maceratie op de pellen. De wijn rijpt gedurende 9 maand op Franse eiken vaten.

Ondergrond

De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Klimaat

Koude winters en broeiend warme zomers. De Serra do Marão beschermt de Douro tegen koude regens vanuit het westen. (Atlantische Oceaan) Als wijnstreek is de Douro waarschijnlijk één van de mooiste ter wereld. Ze is bescherm door de UNESCO als werelderfgoed.

Kwestie van smaak

Wijngaard van meer dan 60 jaar oud met een mix van autochtone druivensoorten. Mooie robijnrode kleur met lichte paarse schakering. Intense neus van rood fruit, kruiden, een vleugje bloemen en andere complexere tonen. Bosvruchten, pruim, aardbei en hints van rozen, peper, tabak en kaneel. Stevige ruggengraat en een opmerkelijk evenwicht tussen fraîcheur en elegantie enerzijds en kracht en diepgang anderzijds. In de indrukwekkende afdronk wordt dit netjes verder gezet. Kortom dit is een topwijn!

Lekker bij gegrild vlees als Pollo Assado, Espetada (Vleesspies), Rojães (Varkensgerecht), zuiderse stoofpotjes en fijnere wildgerechten. Deze wijn verdient in elk geval een koninklijke maaltijd.

Vinificatie

Strenge selectie en hand geplukt. Temperatuur gecontroleerde vinificatie op natuurlijke gisten in roestvrij stalen tanks. Rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten.

Ondergrond

De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Klimaat

Koude winters en broeiend warme zomers. De Serra do Marão beschermt de Douro tegen koude regens vanuit het westen. (Atlantische Oceaan) Als wijnstreek is de Douro waarschijnlijk één van de mooiste ter wereld. Ze is beschermd door de UNESCO als werelderfgoed.