2017 Funckenhausen • La Espera • CHARDONNAY • Blanco • 0,75 Ltr.

Mendoza • Argentinië • Funckenhausen

Kwestie van smaak

Goudgeel. Geurig en fruitig met een delicaat aroma. In de mond goed in balans, persistent en harmonieus.

Vinificatie

Met de hand geoogst in 18-kilo plastic kratten. Fermentatie van 13 tot 17 graden. Rijping van 30 dagen in Franse eiken vaten.

Ondergrond

Droge, zanderige grond, geïrrigeerd door de groeven van het Atuel Kanaal.

Klimaat

Goed gedefinieerde winters. Heldere, zonnige dagen met een gemiddelde van 15ºC overdag.

Kwestie van smaak

Fijn geroosterde noties in de neus. Aromatisch in de mond met veel fraîcheur en evenwicht. Hints van pompelmoes en limoen in de levendige afdronk.

Vinificatie

De druiven worden handmatig en mechanisch geoogst. Snel vervoer naar de wijnmakerij voorkomt oxidatie en zorgt bij aankomst in de kelder voor een kwalitatieve grondstof die weg van de lucht gelagerd wordt. Dan volgt een strikte temperatuurcontrole waardoor een grote witte aromatische wijn ontwikkeld kan worden. Rijping op droesem gedurende vier maanden geeft een elegante en lange afdronk.

Ondergrond

Zanderige bodem.

Klimaat

Bordeaux heeft een zeeklimaat met vrij beperkte temperatuurverschillen tussen de winter- en zomerperiode. Dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan geniet Bordeaux van 2083 zonuren per jaar.

Kwestie van smaak

Silver Wine Winner @ International Wine Challange 2015. 100% Sauvignon. Levendig en fris met aroma’s van o.a. pompelmoes en bloesem. Rond en vol in de mond met smaken van citrusvruchten en een duidelijk minerale toets.

Vinificatie

De wijngaard is langer dan 10 generaties in het bezit van de Mollet familie. Na de phylloxera epidemie is dit waarschijnlijk de eerste wijngaard met Sauvignon die opnieuw werd aangeplant.

Ondergrond

Kalkrijke bodem met veel mergel en schelpen

Klimaat

In Sancerre, Is het klimaat warm maar gematigd. Sancerre heeft geen droge periode in het jaar. Dit geld zelfs voor de droogste maand. De gemiddelde temperatuur is 10.4 °C. Er valt gemiddeld 753 mm regen per jaar.

Kwestie van smaak

Het is een zeer grote wijn, met veel finesse. Verleidelijk floraal aroma, in de smaak soepel en aromatisch met een stevige minerale finale. Aroma’s van perzik, abrikoos, bloemen en kruiden zijn mooi met elkaar verweven. Hints van leisteen en steengruis. Een gulle en volle Chablis.

Vinificatie

Na een persing van 12u begint de malolactische fermentatie en rijping in eikenhouten vaten.

Ondergrond

Kimmeridgian: afwisselende lagen van kalksteen en klei.

Klimaat

Micro-klimaat. Vrij lage gemiddelde temperatuur en een gering aantal zonuren.

Kwestie van smaak

Het is een zeer grote wijn, met veel finesse. Verleidelijk floraal aroma, in de smaak soepel en aromatisch met een lange minerale finale. Aroma’s van perzik, abrikoos, bloemen en kruiden zijn mooi met elkaar verweven. Hints van leisteen en steengruis. Een gulle en volle Chablis.

schaal en schelpdieren. Gebakken of gegrilde witte visgerechten.

Vinificatie

Vinificatie en rijping van de wijnen gebeurt volledig in roestvrij stalen kuipen.

Ondergrond

Kimmeridgian: afwisselende lagen van kalksteen en klei.

Klimaat

Micro-klimaat. Vrij lage gemiddelde temperatuur en een gering aantal zonuren.