Pouilly Fumé Tradition Jean Paul Mollet
Coup de Cœur Guide Hachette 2015

Pouilly Fumé

Jean Paul en Florian Mollet bewerken sinds 2000 het familie landgoed van 10 hectare wijngaarden gelegen op de beste hellingen van Boisgibault, met uitzicht op de Loire. Het combineren van passie en technologie met respect voor de traditie, resulteert in één van de topdomeinen in Pouilly Fumé en Sancerre.

Sanserre

Puilly Map

Sancerre en Pouilly Fumé zijn ook vandaag nog twee tot de verbeelding sprekende appellations met een torenhoge faam. Gesitueerd in de 'Centre Loire', het meest oostelijke wijngebied van de Loire, bijna recht tegenover elkaar, met de rivier als scheidingslijn. Beide zijn exclusief gemaakt van sauvignon blanc druiven, maar toch zo verschillend al naargelang de bodem waarop ze staan aangeplant. Van rond en intens fruitig op vruchtbare bodems zoals mergel en leem, tot heel strak citrus met flink wat minerale trekjes op kalk- en silexterroirs.

Eén van de mooste witte wijnen uit Frankrijk, komt uit één van deze beroemde appellations, die de Sauvignon Blanc druif belichamen. Pouilly Fume wordt voornamelijk geteeld op kalksteen bodem die het typische karakter toevoegen aan deze wonderlijke goed wijn. Domaine Mollet-Maudry is een fantastische vondst. Hun wijnen behoren tot de absloute top.

De Pouilly Fumé wijngaarden van de familie liggen verspreid tussen het zand, klei en kalkbodems van Le Bois Gibault en de Sandier wijngaarden tot aan de hoofdweg rond Pouilly zelf. . Met de hand geplukt en gefermenteerd bij koele temperaturen aan de aroma's van de Sauvignon druif behouden

Op zoek naar iets anders dan de passievruchten-en-citrus bommen? Zoek niet verder dan dit aanbod van het Franse Domaine Mollet-Maudry. Deze fantastische Sauvignon Blanc toont noties van oranjebloesem, limoenschil en traditionele Pouilly Fume mineraal-rook in de neus, die naadloos combineert met de lei-achtige,mineraliteit op het gehemelte, dit alles ondersteund door de klassieke Loire frisheid. Scherpe, verfrissend en ronduit lekker!

Tradition

Handgeplukte druiven van oude wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, waren hele tros geperst en het sap gefermenteerd in roestvrijstalen tanks voor 2-3 weken. De wijn werd vervolgens toegestaan om de leeftijd in de tank voor 4-5 maanden, in contact met zijn moer om extra diepte en complexiteit geven.

Les Sables

Rokerige, zachte en verleidelijke neus. Fruit barst in de mond met impressies van citroen en limoen, een vleugje witte peper. Spicy afwerking met een vuursteen mineraliteit.

Antique

Deze speciale cuvee werd ongefilterd gebotteld en zonder koude stabilisatie, waardoor het een natuurlijke en onschadelijk tartraat kan ontstaan.

IWC 2015 Mollet

Hachette 2015

Ontdek alle wijnen van Domaine Mollet