2015 Château Meyre • Haut-Médoc BIO • Cru Bourgeois • Rouge • 0,75 Ltr.

Bordeaux • Frankrijk • Château Meyre

Kwestie van smaak

Robijnrode kleur die neigt naar granaatrood. In de neus complex en verfijnd. Een mooie harmonie van deze aroma’s in de mond. Charmant.

Vinificatie

40% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Cabernet Franc en 10% Petit Verdot. Verwijderen overtollig blad, uitdunnen. Sorteren van de druif voor de oogst. Vakmanschap bij elke stap. Fermentatie tussen de 26 en 30 ° C, afhankelijk van de variëteit en de rijpheid van de druif. Duurzame maceratie. Elke tank heeft zijn eigen specifieke programma voor oppompen met een bereik tot 4 cycli/dag. Mechanische of handmatig oogsten volgens perceel (Petit Verdot volledig handmatig). Rigoureus manueel sorteren bij ontvangst van de oogst. 18 maanden rijping, waarvan 12 maanden enkel op vat met een variatie van 30 tot 60% nieuw hout; de keuze wordt bepaald bij de blend. Filteren met eiwit.

Ondergrond

De bodem bestaat vooral uit kiezelheuvels, die zo typerend zijn voor de Médoc. Deze zorgen voor een perfecte drainage van het water en zijn los en luchtig. Door hun onvruchtbare aard dwingen de kiezelheuvels de wijnstokken hun wortels diep in de grond te dringen op zoek naar voedingsstoffen. De kiezelheuvels rusten op kalkplateau’s.

Klimaat

De Médoc heeft een maritiem klimaat, veroorzaakt door de Atlantische oceaan. De warme Golf Stroom en de Gironde fungeren als warmte-regulator en temperen het klimaat. Dit zorgt voor milde winters, warme zomers, en een lange, zonnige herfst. De regio wordt tegen de zeewind beschermd door de kuststrook met dennenbossen die bijna parallel aan de regio loopt.

Kwestie van smaak

Een diep robijnrood paars. De neus wordt gekenmerkt door aroma's van zwarte kers met veel finesse. De zeer subtiele houtsmaken met nuances van vanille begeleiden het geheel. In de mond dezelfde rijke smaken met veel harmonie en frisheid begeleid door zachte en elegante tannines. AWARDS: Zilveren medaille Concours International de Lyon 2015

Vinificatie

Duurzame maceratie door een dagelijkse opvolging. Elke tank heeft zijn eigen specifieke programma voor oppompen. De maceratie duurt niet langer dan 21 dagen en fermentatie temperatuur varieert van 26°C tot 30°C afhankelijk van het wijnjaar. Malolactische gisting in nieuwe vaten. Duurzame rijping in eiken vaten gedurende 15 tot 18 maanden, afhankelijk van het wijnjaar. Filteren met eiwit.

Ondergrond

Een bodem van klei en kalksteen.

Klimaat

Bordeaux heeft een zeeklimaat met vrij beperkte temperatuurverschillen tussen de winter- en zomerperiode. Het hele jaar door is de neerslaghoeveelheid vrij groot, met een gemiddeld aantal regendagen van 150 per jaar.