Kwestie van smaak

Mooie robijnrode kleur. Aroma's van rode bessen, bosvruchten en een vleugje cassis. Fruitige stijl met een zacht kruidige ondertoon. Lekker, sappige stijl die uitmondt in een lange soepele afdronk.

Klassieke vleesgerechten, rood gegrild vlees en kort gerijpte kazen.

Vinificatie

Traditionele vinificatie. Temperatuur gecontroleerde fermentatie op Inox roestvrij staal. De wijnen rijpen verder in betonnen kuipen en bestaan voor het merendeel uit Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon en een beetje Merlot.

Ondergrond

Kalkhoudende leemgrond. Biologische landbouw.

Klimaat

Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. Dit is dan ook de voornaamste bron van regen. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.

Kwestie van smaak

Fruitgedreven stijl met licht complexe toetsen. Mooie, donkere dieprode kleur. Aroma's van braambessen en zwarte kersen. Een fijn toetsje "sauvage" geeft de wijn meer diepgang en intensiteit. De afdronk is soepel en smaakvol.

Zuiderse vleesgerechten, grillades of barbecue, stoofpotjes en zachte jonge kazen.

Vinificatie

Traditionele vinificatie. Temperatuur gecontroleerde fermentatie op inox roestvrij staal. Achteraf rijpen de wijnen verder in betonnen kuipen. 50% Grenache en 40% Syrah ondergaan een maceratie van een 20-tal dagen en worden samen gevinifieerd en gerijpt op inox. De 10% Alicante kent een maceratie van 5 weken en rust op eik rust gedurende 10 maanden. Pas dan wordt er geblend.

Ondergrond

Kalkhoudende leemgrond. Biologische landbouw.

Klimaat

Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. Dit is dan ook de voornaamste bron van regen. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.

Kwestie van smaak

Fruitgedreven stijl met licht complexe toetsen. Mooie, donkere dieprode kleur. Aroma's van braambessen en zwarte kersen. Een fijn toetsje "sauvage" geeft de wijn meer diepgang en intensiteit. De afdronk is soepel en smaakvol.

Zuiderse vleesgerechten, grillades of barbecue, stoofpotjes en zachte jonge kazen.

Vinificatie

Traditionele vinificatie. Temperatuur gecontroleerde fermentatie op inox roestvrij staal. Achteraf rijpen de wijnen verder in betonnen kuipen. 50% Grenache en 40% Syrah ondergaan een maceratie van een 20-tal dagen en worden samen gevinifieerd en gerijpt op inox. De 10% Alicante kent een maceratie van 5 weken en rust op eik rust gedurende 10 maanden. Pas dan wordt er geblend.

Ondergrond

Kalkhoudende leemgrond. Biologische landbouw.

Klimaat

Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. Dit is dan ook de voornaamste bron van regen. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.

Kwestie van smaak

Intense donkere kleur met paarse schakeringen. Aanwezige, complexe neus met veel donker fruit als braambessen, zwarte bessen, kersen en diepere tonen van kruiden, pels, tabak en een vleugje cacao. Weelderig mondgevoel dat uitmond in een lange indrukwekkende finale.

Stevige en kruidige vleesgerechten, wild, stevig gekruide stoofgerechten en rijpe tot afsmakende kazen.

Vinificatie

Laag rendement van slechts 15hl/ha. 70% Syrah en 30% Grenache. De handmatige oogst in kleine kratten, de optimale rijping en lange maceratie vullen de ecologische vinificatiecultuur aan. Meststoffen en chemische behandelingen worden geweerd en zijn vervangen door natuurlijke processen. Vinificatie van beide soorten gebeurt reeds geblend en een rijping op eik van ongeveer 11 maanden.

Ondergrond

In het grote gebied op zo'n 25 km ten westen van Nîmes met voornamelijk zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei. Biologische landbouw.

Klimaat

Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. Dit is dan ook de voornaamste bron van regen. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.