Kwestie van smaak

Deze Pinot Gris Réserve Particulière is zeer elegant voor het oog. Hij onthult een intens en perfect evenwicht en een fruitig einde. Een zeer aangename wijn met geelgroene reflecties en een opmerkelijke lichtheid en harmonie. Een mooie aromatische wijn, exotisch van karakter met een licht kruidige afdronk. Exceptioneel en exclusief!

Vinificatie

Deze Pinot Gris Réserve Particulière komt van een wijngaard, volledig op heuvels gelegen in het hart van de Elzas en ten zuidwesten van Colmar, in een bijzonder zonnig microklimaat. De vinificatie ‘en blanc’ en de rijping van deze Pinot Gris Réserve gebeurt op traditionele wijze. Persen en rijping gedurende ongeveer 10 maanden in oude eiken thermo-gereguleerde vaten.

Ondergrond

Vulkanische kalkrijke klei.

Klimaat

Continentaal klimaat. De Elzas heeft door de bescherming van de Vogezen een zeer zonnig klimaat met opmerkelijk weinig regen. De Elzas ligt op de oost hellingen van de Vogezen terwijl de regens op de west hellingen vallen als de wolken als het ware tegen de bergen botsen.

Kwestie van smaak

Een rijke gouden kleur. Boeket van witte bloemen, zachte kruiden en vanille. Kortom een elegante en verfijnde wijn.

Vinificatie

De oogst wordt onmiddellijk geperst. Gisting gebeurt bij een gereguleerde temperatuur van 17°C. Rijping gedurende 6 maanden.

Ondergrond

Ijzerhoudende zandsteen.

Klimaat

Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. De droge winden uit de Pyrenëen, zoals de Tramontane, maken dit gebied tot het droogste van Frankrijk.

2012 A. Scherer • Vendanges de la St-Martin • Pinot Gris • Blanc • 0,75 Ltr.

Elzas • Frankrijk • A. Scherer

Kwestie van smaak

Zeer elegant. Typische geelgroene tint. Intense en perfect evenwichtige aanzet. Fijne en fruitige geuren. Opmerkelijk licht en harmonieus. Zeer aangenaam.

Vinificatie

Voor deze gebruikt men 100% Pinot Gris druiven, weke overrijp geplukt worden, steeds op/rond 11 November. Traditionele vinificatie, zonder het schuwen van moderne technieken, opvoeding van de wijnen deels in inox, deels op houten vaten.

Ondergrond

Vulkanische ondergrond met voornamelijk kalk en klei.

Klimaat

Continentaal klimaat, beschermd voor (een teveel aan) regen door de Vogezen.