Kwestie van smaak

Robijnrood, met lichte granaatrode tinten. Geuren van violet en aroma’s van rijpe vruchten met kruidige toetsen. Goede textuur, vol en fris. Lange afdronk en perfect in balans.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven. Gisting bij gecontroleerde temperatuur met halflange maceratie op de schil (gedurende 10 tot 15 dagen). De vinificatie en rjiping worden uitgevoerd door het scheiden van de druiven volgens de verschillende gebieden. De assemblage vindt alleen plaats op het einde van het ouder worden om de beste kwaliteit te garanderen.

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog

Kwestie van smaak

Robijnrode kleur, met licht granaatrode tinten. In de neus aroma's van violet, rijpe vruchten en kruiden. Goed gestructureerde rode wijn met een smaak dat perfect evenwichtig, harmonisch en fris is.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven; gisting bij een gecontroleerde temperatuur met een middel lange maceratie op de schil (van 10 tot 20 dagen); zachte persing. Rijping in cement en roestvrijstalen vaten (ongeveer 60% van de wijn), en ongeveer 40% van de wijn in eiken vaten. De wijn rijpt 4-12 maanden.

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog

Kwestie van smaak

Vinificatie

Een blend van Chardonnay & Sauvignon Blanc, welke zes maanden lang rijpen op schil, rijping van 70% op hout, 30% in stalen cuves

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog

Kwestie van smaak

Robijnrood, met lichte granaatrode tinten. Geuren van violet en aroma’s van rijpe vruchten met kruidige toetsen. Goede textuur, vol en fris. Lange afdronk en perfect in balans.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven. Gisting bij gecontroleerde temperatuur met halflange maceratie op de schil (gedurende 10 tot 15 dagen). De vinificatie en rjiping worden uitgevoerd door het scheiden van de druiven volgens de verschillende gebieden. De assemblage vindt alleen plaats op het einde van het ouder worden om de beste kwaliteit te garanderen.

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog. In de lente echter is de temperatuur al prima en ligt het gemiddelde rond de 20°C. Het klimaat van Toscane wordt beïnvloed door de warme stroming in de Thyreense zee en de beschutte ligging achter Corsica.

Kwestie van smaak

Robijnrood met granaatrode reflecties. Fijne geur, intens en persistent met aroma’s van rood fruit en kruiden. Opmerkelijke textuur, evenwichtig, harmonieus en fluweelzacht.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven in het veld en in de kelder; fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur (28-32°C) met een lange maceratie op de schil gedurende 15-20 dagen. Rijping in barriques gedurende ongeveer 20-22 maanden.

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog

Kwestie van smaak

Robijnrood, met lichte granaatrode tinten. Geuren van violet en aroma’s van rijpe vruchten met kruidige toetsen. Goede textuur, vol en fris. Lange afdronk en perfect in balans.

Vinificatie

Zorgvuldige selectie van de druiven. Gisting bij gecontroleerde temperatuur met halflange maceratie op de schil (gedurende 10 tot 15 dagen). De vinificatie en rjiping worden uitgevoerd door het scheiden van de druiven volgens de verschillende gebieden. De assemblage vindt alleen plaats op het einde van het ouder worden om de beste kwaliteit te garanderen.

Ondergrond

Kiezelstenen en rode Toscaanse ondergrond.

Klimaat

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog.