Domaine Grand-Chemin

Languedoc - Frankrijk

Filosofie

Domaine Grand Chemin bignrons de Père en fils

Reeds gedurende meer dan 300 jaar of 5 generaties lang beheert de Familie Floutier het Domein Grand-Chemin. Vader, Jean-Marc en de 2 zonen, Frédéric en Emmanuel, kunnen zich in een streek als de Cevennen volledig laten gaan op gebied van vernieuwing en experimentele innovaties. Er zijn dan ook meer dan 50 verschillende druiven toegelaten in de appellatie Pays d’Oc wat maakt dat er geen enkele andere wijnregio in Frankrijk is waar je je eigen inbreng en vindingrijkheid zo kan etaleren. De wetgeving is hier veel losser dan in de rest van Frankrijk en laat toe dat er flexibel kan worden omgegaan met soorten van druiven en druivencombinaties. Daarenboven is de ondergrond ook ongemeen veelzijdig en thuis voor vele druiven. Ook het mediterrane klimaat en de onmiddellijke nabijheid van de bergen (en daaraan verbonden afkoeling) biedt aan de druiven ruimschoots de kans om traag en ideaal tot volledige rijping te komen. 

Terroir

Terroir Languedoc Domaine Grand-Chemin

Het massief van de Cevennen is een van de laatste uitlopers van het Centraal Massief en wordt vooral gedomineerd door kalkrijke gronden met klei en keien.

Wijnen

Grand Chemin wijnen Pays d'Oc Vins des Cevennes Duché d'Uzés

Grand-Chemin staat garant voor een uitgebreid, verrassend en vooral heerlijk gamma aan wijnen met soms onverwachte maar zalig lekkere druivencombinaties. Ze maken wijnen onder 3 verschillende appellaties: Pays d’Oc, Vins des Cevennes en Duché d’Uzés. Deze laatste kleine appellatie ligt ten oosten van het domein en omvat een 300 ha wijngaarden rondom het stadje Uzés dat in het verlengde van de Rhônevallei ligt. Cabernet Sauvignon met Pinot Noir…? Laat maar komen!