BBQ

Barbecue & Grill

In dit seizoen van het jaar halen we weer massaal onze Barbecue of Grill van onder het stof voor dat lekkere zomerse gevoel naar boven te halen. Dat mooi stukje gegrild vlees of vis moet natuurlijk gepaard gaan met een lekkere Barbecuewijn.

Barbecuewijnen
Rebook

Reebok

Een reebok hoort weliswaar tot de hertenfamilie, maar zijn vlees staat gastronomisch veel hoger aangeschreven dan dat van het populaire gekweekte hert. Het vlees van een reebok is mager, fijn van structuur en delicaat van smaak. Het ree logenstraft de gedachte dat wild alleen te genieten is in de herfst. De reebok mag vanaf begin april tot half september worden bejaagd en verkocht.

Reebokwijnen
Langoustin

Langoustine

Langoustines (nieroogkreeftjes) zijn schaaldieren. Het zijn kleine zeekreeften die 15 tot 20 cm lang worden. Net als bij kreeften zijn de voorste poten sterk ontwikkeld en eindigen ze in scharen. In de gastronomie worden ze meestal klaar gemaakt met de koppen er nog aan, want daar zit de meeste smaak in.

Langoustinewijnen
Mosselen

Mosselen

De vroege mosselen hebben dit seizoen een mooi vol visgewicht, met een roomwitte kleur en zijn licht zoet van smaak. ‘Mosselen zijn terecht populair. Wereldwijd zijn er klassieke en moderne recepten. Een eerlijk en heerlijk product, lekker en voor ons allemaal. Je eet mosselen in gezelschap met een goed glas wijn, dat maakt het zo mooi.’

Mosselwijnen
Maatjes

Maatjes

Hollandse Nieuwe of Maatjesharing is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. De wettelijke eisen voor een Maatje is dat deze een vetpercentage van minstens 16% moet hebben, Het is dus heel belangrijk om hier de juiste wijn bij te zetten met genoeg Body.

Maatjeswijnen
Zeetong

Zeetong

Tong is een ware delicatesse, het visvlees is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig. De meest gekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd.

Zeetongwijnen