Zuid-Afrika

Iziko

"Deze wijnen uit de Coastal Region zijn van uitstekende kwaliteit. Een team van ervaren wijnmakers selecteerde de wijnen van Iziko met zorg. Zij zijn trots op hun 'huiswijn'!"

Wijnen (1)

Cape House

Een fantastisch landgoed dat enkel gebruik maakt van typisch Zuid-Afrikaanse top druiven.

Wijnen (1)

Slent Farms

De Italiaanse eigenaars sloegen meteen een gedurfde nieuwe richting in. Michela en Attilio maakten de eerste wijn in 2005 samen met hun partners - alle Italiaanse vrienden die van Zuid-Afrika houden en een diep geloof in de toekomst hadden.

Wijnen (1)

The Belief

“Het verhaal van Thembi Tobie is niet vanzelfsprekend. In een blanke mannenwereld zich inwerken als zwarte vrouw, zelf alles lerend tijdens haar vrije tijd, wijndomeinen bezoeken, zelf leren proeven, wijnboeken bestuderen en zich inschrijven in een cursus, laat al vermoeden dat deze selfmade vrouw over serieus wat capaciteiten beschikt. Haar visie gaat ook veel verder dan het verkopen van een merknaam. Ten tijde van apartheid was het verboden voor zwarten om wijn te drinken in Zuid-Afrika. Dit is één van de redenen dat Thembi de stap naar de wijnbusiness maakte. Om een verschil te maken. Hoe klein dit momenteel ook mag zijn! Ze wil een voorbeeld zijn voor andere jonge zwarten en een voortrekker als vrouw. Geloven in dromen en ze ook waar maken. Haar doel is wijnen van topkwaliteit te produceren die voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn. De wijnen zijn ook gegarandeerd fairtrade … Én superlekker!”

Wijnen (4)

Ayama

Michela & Attilio Dalpiaz. Het wijndomein werd gekocht in 2005. De eerste dag van de oogst was onvergetelijk en het zal een deel van het Slent verhaal tot in eeuwigheid meedragen. De wijn kreeg de naam “Ayama”, een Xhosa woord dat “iemand om op te leunen” betekent. Het avontuur van Ayama steunt op vriendschap en liefde.

Wijnen (9)

Groote Post

"De 115 ha tellende wijngaarden van Groote Post liggen op 7 km van de Atlantische Oceaan. De koelte van het water zorgt ervoor dat deze streek zeer geschikt is voor het maken van witte wijnen. Ook de Pinot Noir gedijt hier goed. Een wijnhuis met een 'Groote' historie en eigendom van de familie Pentz. Wijnmaker Lukas Wentzel."

Wijnen (22)

Clouds Wine Estate

Clouds Estate ligt in één van de mooiste wijnstreken van Zuid-Afrika, met uitzicht op de prachtige Banhoekvallei, Simonsberg en de indrukwekkende Drakensteinvallei. Clouds Estate begon in 2003 en er werd toen alleen de Single Vineyard Sauvignon Blanc geproduceerd. Neil Moorhouse is de wijnmaker. Het domein heeft een totale oppervlakte van 5 hectare. Het hoogste gedeelte van de wijngaard ligt op circa 430 meter hoogte.

Wijnen (1)

Rupert & Rothschild

Dit is een joint-venture, tussen de Rupert familie uit Zuid-Afrika en Baron Benjamin de Rothschild uitFrankrijk. De gezamelijke thuisbasis is het historische landgoed Fredericksburg, tussen Franschhoek en Paarl. Modern fruit en een klassieke textuur zijn de betrachtingen van de vrouwelijke wijnmaker Yvonne Lester, die de constante link is tussen wijngaard en wijnkelder. Deze samenwerking staat garant voor de absolute topwijnen vanuit Zuid-Afrika.

Wijnen (6)

Mont Destin

Mont Destin is een inspirerende wijn landgoed gelegen aan de wereldberoemde Stellenbosch wijnroute in de wijnlanden van de West-Kaap. In 1995 waren Ernest en Samantha Bürgin op zoek naar een huis en ontdekten dit magische stuk land met een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Zo noemde ze het "Mountain of Destiny". Hier zijn ze hartstochtelijk te werk gegaan om een kleine hoeveelheden bekroonde, exclusieve en elegante rode wijnen te produceren. Nu is het tijd om je passie te delen en het verhaal van Mont Destin te ontdekken.

Wijnen (1)

Vriesenhof Vineyards

Vriesenhof Estate ligt aan de voet van de Stellenbosch Mountains, in de Coastal Region van Zuid-Afrika. Familiebedrijf van Jan ‘Boland’ Coetzee, een grote rugbylegende, is tegenwoordig ook wijnmaker en eigenaar van enkele wijndomeinen. Hij oogstte zijn eerste Vriesenhof-wijnen in 1981. Sindsdien heeft hij zijn domein langzaam uitgebreid en voorzien van goed uitgeruste kelders. Een paar jaar na het binnenhalen van zijn eerste oogst verwierf hij de Talana Hill wijngaarden, vlakbij zijn eerste domein Vriesenhof, in het hart van de Paradyskloof Vallei. Jan ‘Boland’ Coetzee is sterk beïnvloed door zijn 1 jarig verblijf in de Bourgogne en heeft daarom deze stijl ook in zijn wijnen doorgetrokken. Samen met wijnmaker Nicky Claasen staat hij garant voor een unieke en uiterst verfijnde stijl die tot de absolute top van Stellenbosch behoort. Zijn legendarische status in sport en in wijn maken hem de Eddy Merckx van Zuid-Afrika.

Wijnen (13)

Meinert Vineyards

Meinert Vineyards is een kleine producent gelegen in het pittoreske Devon Valley, 50 km ten oosten van Kaapstad binnen de Stellenbosch regio. Eigenaar en wijnmaker Martin Meinert streeft ernaar om wijnen te produceren die individueel en nooit saai zijn. “Onze wijnen weerspiegelen de karakters van onze wijngaard, van wijnstokken, bodem en klimaat.”

Wijnen (10)

Zonneweelde

Wijnen (1)

Breedeweelde

Deze topwijnen van Zonneweelde Vineyards worden beperkt gemaakt en komen van de beste kavels in de wijngaard. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voor keldermeester Pieter Carstens en zijn team is Breedeweelde een grote uitdaging en de trots van Slanghoekvallei.

Wijnen (6)  Wijnbouwer pagina

Zonneweelde

Deze topwijnen van Zonneweelde Vineyards worden beperkt gemaakt en komen van de beste kavels in de wijngaard. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voor keldermeester Pieter Carstens en zijn team is Zonneweelde een grote uitdaging en de trots van de Breedekloof vallei.

Wijnen (7)

Slanghoek Cellar

In het district Breedekloof, omgeven door de indrukwekkende Slanghoek bergketen, ligt het imposante wijndomein Slanghoek. Met een oppervlakte van 1.600 hectare en een productie van 24.000 ton behoort het tot de grootste wijnproducerende bedrijven van Zuid-Afrika. Keldermeester Pieter Carstens heeft met zijn jonge team van deskundige en talentvolle wijnmakers al vele internationale prijzen en onderscheidingen behaald.

Wijnen (21)

Joubert-Tradauw

"Joubert - Tradauw is een familiebedrijf in de Tradauw Vallei in de Little Karoo regio aan de beroemde R62. Het bedrijf bevindt zich net buiten het pittoreske dorp Barrydale. De focus wordt gelegd op het produceren van klassieke, elegante en gastronomische wijnen. Joubert - Tradauw wijnen zijn oude-wereld-stijl, complex, dun gelaagd en fijn gestructureerd. Wijnmaker Meyer Joubert gebruikt moderne methodes en gelooft in een kleine interventie in de kelder, met een sterke nadruk op kwaliteit."

Wijnen (1)

Meerendal Wine Estate

Het ontstaan van Meerendal dateert reeds van 1714. Het is dan ook een van de Pioniers op wijngebied in Zuid-Afrika. Het is gezegend met een van de beste terroirs van Zuid-Afrika en kan genieten van een mediterraan klimaat met welgekome verkoeling uit de stille oceaan en de majestueuze 'Boland Mountains'. Sinds 1998 is Liza Goodwin de wijnmaker en keldermeester. Zij bracht het domein naar (nog) een hoger niveau en maakt van elke wijn een niet te missen parel voor elke rechtgeaarde wijnliefhebber. Tegenwoordig is het dan ook een van de absolute topdomeinen van Zuid-Afrika. Haar overtuiging en doel vat ze als volgt samen: 'Making superior wines, representing the region, with a willingness to work with nature rather than against her.' Het zicht van op het domein is buitengewoon prachtig! Meerendal beperkt zich dan ook niet enkel tot de wijn maar herbergt ook een luxehotel en een toprestaurant én engageert zich bovendien ook volop om Zuid-Afrikaanse kunstenaars een podium te bieden. Kortom als u Zuid-Afrika beter wil leren kennen is Meerendal een onvermijdelijke must in uw ontdekkingsreis!

Wijnen (8)  Wijnbouwer pagina