Brennfleck

Franken - DUITSLAND

Antoine de la Farge

Filosofie

Brennfleck

Met veel inzet en passie maken Suzanne en Hugo Brennfleck hier pareltjes van wijnen die menigmaal en internationaal bekroond werden. Op een terroir als deze kan enkel onvoorwaardelijk voor kwaliteit gegaan worden. Ze werken dan ook met het grootste respect voor de natuur en met een ervaring in wijn die al meer dan 400 jaar omvat. Dat wijn hier een manier van leven is omschrijven ze zelf nog het beste op hun website: "We willen dat u onze liefde voor wijn kan proeven! Wijn is op zoveel gebieden een deel van ons leven: Historisch, cultureel, architecturaal, traditioneel, maatschappelijk en religieus. Wijn is zeer divers en dat is wat hem onderscheidt van veel andere dranken. Met een slokje wijn ontdekt u de regio, het landschap, de jaargang en de handtekening van de wijnmaker. Zijn verscheidenheid inspireert en opent ongekende mogelijkheden!". Het zegt veel over de toewijding van de familie Brennfleck en hun wijnen. Hier worden de beste Sylvaners ter wereld gemaakt! De betere wijnen worden gebotteld in de platte ronde ‘bocksbeutelflessen’.

Terroir

Brennfleck

Franken is een regio van rust, cultuur en ontspanning. Onthaasten is hier het juiste werkwoord. Het hart van de wijnstreek bevindt zich in de driehoek rond Würzburg. Je vindt hier ook de traditioneel 'Duitse' druiven terug maar het is vooral Sylvaner die hier de koning van de streek is! Het klimaat is continentaal dus met koude winters en hete zomers. De bodem aan de oevers van de Main bestaat uit löss, kalk- en zandsteen waarbij de hellingen zuidwaarts gericht zijn. Het wijndomein is gelegen in het pittoreske Sulzfeld.

Wijnen

Brennfleck

Hun wijnen, menigmaal en internationaal bekroond, worden gekenmerkt door aardse, zoute en vegetatieve tonen alsook helder fruit en mineraliteit.  werden. Proef waarom hier in het Duitse Franken de beste Sylvaners ter wereld worden gemaakt.