Juni 2014

Aankondiging (NL)

Juni 2014

Notice (EN)


Groote Post bewaker van vervloë dae

12 februari 2014

Wijnproeverij EY in de Orangerie (12 februari 2014)

31 oktober 2013

Het Wijnhuis Culinair weer verlengd Keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Op donderdag 31 oktober hebben negen bedrijven het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar ontvangen. De voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert, overhandigde het bijbehorende certificaat tijdens de Algemene Ledenvergadering te Arnhem. De bedrijven zijn afgelopen maanden door Det Norske Veritas Bureau Assurance (DNVBA) getoetst op een aantal strenge eisen. In totaal mogen 25 wijnbedrijven dit vernieuwde keurmerk voeren. Van Houtert: “Dat is een prachtig resultaat voor elk van deze bedrijven. Groot of klein, in alle gevallen is het een prestatie!”.

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans zich te onderscheiden en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gehele wijnbranche. Sinds de actualisatie kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter.

Van Houtert: “De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis”.

Het mogen voeren van het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar betekent dat het wijnbedrijf voldoet aan een aantal omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, zoals kwaliteit van aangekochte en geleverde wijnen, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. Deze voorwaarden zijn in de eerste plaats gebaseerd op kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000.

31 oktober 2013

Threewines Benelux, passie voor wijn

1 april 2013

Vriesenhof / Paradyskloof Vineyards

Het Wijnhuis Culinair vertegenwoordigt sinds 01-04-2013 in de Benelux de marketing en sales van het bekende wijn tophuis Vriesenhof / Paradyskloof Vineyards, Stellenbosch - Zuid-Afrika.

Op Vriesenhof is de kunst van het wijn maken een fascinerende reis die begint in de wijngaarden en eindigt met het genot van een mooi glas wijn. In de kelders worden de traditionele houtrijpingsmethoden moeiteloos gecombineerd met moderne fermentatieprocessen. Het rijpingsproces vindt plaats in een omgeving die alleen wordt verstoord door het tikken van de klok, voeg daaraan toe de artisticiteit van de wijnmaker en je zult al snel begrijpen waarom Vriesenhof consequent wijnen levert van ware Stellenbosch oorsprong.
Wijnmaker en eigenaar is de bekende oud rugbyspeler Jan Boland Coetzee.

februari 2012

Sterk in Zuid-Afrikaanse wijn


Introductie Tenimenti d'Alessandro


Wijnmaker Martin Meinert, getalenteerd en gedreven


Premier Balkenende op bezoek

Oud premier Balkenende op bezoek bij Wedgeview Country House en Spa in Stellenbosch, Zuid-Afrika, genietend van onze topper Avontroodt – Zonneweelde.