Coral Duero

Toro • SPANJE

Coral Duero logo Spaanse lekkere wijn
Coral Duero Spaanse wijnen assortiment

Video

Filosofie

Coral Duero filosofie appellatie Toro

Coral Duero werd in 2003 opgericht door Jesus Fernandez. Hij is een ‘visionair’ die zijn strepen heeft verdiend in de maritieme wereld. Door Coral Duero en meteen ook enkele van de alleroudste wijngaarden van Toro te kopen, legde hij de lat hoog met als ultieme ambitie ‘de beste wijn van Toro maken’. De meeste druivelaars staan nog op hun originele onderstokken en bleven gespaard van phylloxera. Coral verwijst naar zijn maritiem verleden en Duero is een hommage aan de gelijknamige rivier die als levensader door het onherbergzame landschap van Toro stroomt. Vrij snel kwamen de eerste bekroningen en ook Robert Parker vereerde de ‘Rompesedas’ met 93 punten. Ondertussen is Jesus met pensioen en geeft hij de fakkel door aan een jong team van talentvolle managers en wijnmakers. Zij bouwen verder op zijn droom en maken van Coral Duero een van de ultieme smaakbelevingen van de appellatie D.O. Toro. 

Terroir

Coral Duero Toro Spanje terroir

De wijngaarden beslaan ongeveer 32 hectare en zijn verdeeld in 4 deelpercelen met hun traditionele namen: Rompesedas, El Salgadero, Los Lastros, en Las Parvas. Ze behoren tot de oudste van Spanje waarvan sommige minstens 130 jaar oud. De bodem in Toro is totaal verschillend van andere, ideaal voor gebieden met weinig gemiddelde neerslag en bestaat hoofdzakelijk uit zandleem en kiezel aan de oppervlakte, daaronder rotsachtig. 
Duurzame landbouw en ecologisch verantwoord wijnmaken zit in hun DNA. Daarom wordt steeds gebruikt gemaakt van natuurlijke en organische mest om de wijnstok van de nodige voedingsstoffen te voorzien. De druiven worden manueel geplukt en zorgvuldig geselecteerd. De beste technologie wordt gebruikt om deze topwijnen te produceren.

Wijnen

Coral Duero Spaanse top wijn Toro D.O.

Hun leuze is balans, orde, ritme & harmonie en dat proef je. Ontdek hun prachtig assortiment van 100% Tinta de Toro (Tempranillo):

- Las Parvas, het van in 1880 oudste perceel, levert een zeer beperkte nectar die zich kan meten met de topwijnen uit de Toro streek. De 24 maanden Franse eik geeft deze klassewijn een edel en bijzonder harmonisch karakter.  

- Rompesedas, het meest iconische perceel geplant in 1917 biedt wijnen met karakter en persoonlijkheid. Na rijping gedurende 18 maanden op Franse eik (90%) en Amerikaanse eik (10%) wordt een volle, sappige, elegante en evenwichtige wijn bekomen.

- Salgadero is het schilderachtig perceel naast de wijnmakerij van in het jaar 1930 met als resultaat een volle wijn met intense aroma's die samensmelten met subtiele houttonen. Een elegante wijn met durf en veel diepte.

- Los Lastros geeft krachtige, goed gestructureerde wijnen en is een natuurlijke schat. De wijngaard is van 1944 met nog erg oude druivelaars. De wijn rijpt gedurende 8 maanden op een evenwichtige blend van Franse en Amerikaanse eik. Laat je verleiden door de persoonlijkheid van deze wijn.

- R'Sedas, jongste deelperceel aangeplant in 1944. Rijping gedurende 4 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten met als resultaat een verrassend complexe en fruitige wijn.