Cornaro

Veneto - ITALIE

Cornaro
Cornaro wijnen assortiment

Filosofie

Cornaro Montelliana

In het hart van de provincie Treviso, aan de voet van de heuvels van Asolo en de Montello, in het gebied van Prosecco, is Cantina Montelliana gevestigd, een coöperatie van telers. Zij maken gebruik van traditionele methoden en moderne apparatuur en produceren met de hoogst beschikbare technologieën en met de grootst mogelijke zorg. Zij maken eveneens gebruik van meer traditionele methoden, die betrouwbaar zijn en van ervaringen uit het verleden die nauw verbonden zijn met de geschiedenis en cultuur van dit gebied. Met een aandachtige blik op het verleden en door het gebruik van de beste wijnbouwtechnologieën, benadert Cantina Montelliana het land en de wijnstokken met respect dat resulteert in de productie van uitstekende wijnen. 

Terroir

Cornaro terroir Montelliana

De wijn wordt geproduceerd met geselecteerde druiven die zijn uitgekozen omwille hun hoge kwaliteit. De druiven in de wijngaarden van dit bijzondere land groeien op heuvels en vlakten, die unieke en ongeëvenaarde organoleptische kenmerken hebben, dankzij de gunstige balans tussen het klimaat en de bodem in dit gebied. De wijngaarden van Cantina Montelliana bevinden zich op de heuvels van Montello en Asolo, aan weerszijden van de rivier Piave; meer dan 600 hectare wijngaarden, gekenmerkt door bijzondere bodem- en klimaatomstandigheden, ideaal voor de teelt van hoge kwaliteit druiven.

Wijnen

Cornaro wijn Montelliana

De wijn wordt geproduceerd met geselecteerde druiven die uitgekozen zijn omwille hun hoge kwaliteit. Proef hun heerlijke Cornaro Brut Prosecco Treviso D.O.C., hun Spumante Extra dry white & rosé en dolce alsook hun stille wijnen zoals de intense Merlot en de uitgebalanceerde Chardonnay.