Fonbadet logo

img desc
Momenteel is het Pascale Peyronie die het kasteel beheert en die laat zich bijstaan sinds 2014 door Michel Rolland.
In de middeleeuwen maakte Fonbadet deel uit van Château Latour. De naam betekent in het dialect uit de Gascogne: fontijn (font) van de kleine vallei (badet). De familie Peyrone was de oorspronkelijke eigenaar maar het werd later overgenomen door de befaamde familie Clarke van Château Clarke (Listrac), nu eigendom van de familie Rothschild.

img desc

img desc

Gelegen op de linkeroever van de Gironde kent de wijngaard rond de gemeente Pauillac een ondergrond van kiezelzand (eerste 2 m) met meer klei in de diepte. Dit zorgt voor de nodige mineraliteit. Fonbadet heeft wijngaarden op verschillende locaties in Pauillac zoals grenzend aan Mouton Rothschild, vlakbij Lynch Bages alsook in het zuiden van Pauillac, wat van Fonbadet een representatief Château voor de appellatie maakt. Fonbadet bezit ook nog enkele andere domeinen in Pauillac waaronder Château Pauillac, een klein domein dat gelegen is aan een wijngaard waar ook Château Latour zijn wijngaarden heeft.
De aangeplante 20ha van Fonbadet bestaan uit 60% cabernet sauvignon, 20% merlot en 15% cabernet franc, aangevuld voor 5% met petit verdot en malbec met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar.