Champagne Lamoureux

Champagne - Frankrijk

Filosofie

Champagne Lamoureux Jean-Jacques Les Riceys filosofie

Net na de 2de wereldoorlog, in 1947, plantte grootvader René Lamoureux zijn eerste druivenlaars in Les Riceys waarmee hij de feitelijke stichter van het huis is. Het was echter zijn zoon, Jean-Jacques, die het kleine domein verder ontwikkelde en naar een hoger niveau bracht. Les Riceys behoort tot het minst gekende en meest afgezonderde deel van Champagne, de Côte de Bar. Het situeert zich tussen Reims (Epernay) en Bourgogne in, onder de stad Troyes, ver van het toeristische hart van Champagne waar de gekende grote huizen zich bevinden. Des te meer kan men hier echter verrassende en interessante ontdekkingen doen die niet op naam kunnen teren maar het louter van hun pure klasse moeten hebben. Vandaag beheert zoon Vivien het domein waarbij zowel Pinot Noir, Chardonnay als Pinot Meunier puur en in assemblage worden gepresenteerd waarbij voor elke cuvée dezelfde hoge kwaliteitsnormen worden gehanteerd. Zowat alle verschillende types van Champagne zijn hierdoor vertegenwoordigd en maken van Champagne Lamoureux een niet te missen opportuniteit voor elke champagneliefhebber.

Terroir

Terroir Champagne Jean-Jacques Lamoureux terroir Les Riceys Côte des Bar Les

De wijngaard van Riceys is de grootste van Champagne en behoort tot de Côte des Bar. Klei- en kalksteenbodems die dateren uit het Kimmeridgien.

Wijnen

Champagne Lamoureux
Respect voor biodiversiteit is hun dagelijkse zorg en kwaliteit dragen ze hoog in het vaandel en dat proef je. Maak kennis met de uitzonderlijke aroma's van hun Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier, zowel puur als in assemblage:

- Champagne Lamoureux Cuvée Réserve Brut - 100% Pinot Noir
- Champagne Lamoureux Cuvée Rosé Brut - 90% Pinot Noir et 10% Pinot Meunier
- Champagne Lamoureux Cuvée Florine Brut - 50% Pinot Noir et 50% Chardonnay
- Champagne Lamoureux Cuvée Alexendrine Blanc de Blancs - Brut - 100% Chardonnay
- Champagne Lamoureux Cuvée Trilogie Brut - 3 Cépages - Pinot Noir, Chardonnay et Pinot Meunier