Le Bottle

Languedoc - Frankrijk

Filosofie

Le Bottle Languedoc Frankrijk entre ami with friends

Met de reeks van ‘Le Bottle’ zorgen wijnboeren en gepassioneerde wijnmakers voor een jong verfrissend, doch kwalitatief assortiment dat door ons elk jaar opnieuw wordt samengesteld. Enerzijds streeft men, door strenge selectie van de percelen, naar een juiste weerspiegeling van de terroir met een uitgesproken respect voor de natuur. Anderzijds kennen wij de hedendaagse noden van de consument, om de gewenste blends aan te bieden opdat iedereen in aangenaam gezelschap hiervan kan genieten.

Terroir

Le Bottle Languedoc Frankrijk entre ami with friends

De wijngaarden bevinden zich in de Languedoc rondom het stadje Sommières en de omliggende dorpen zoals Salinelles en Aspères. Het klimaat met een neerslag van 900 mm/jaar kent een zeer warme zomer. De andere seizoenen zorgen vooral voor gematigde temperaturen maar vooral ook voor de regen, met de herfst op kop. Verder zijn er 3 winden die een belangrijke invloed hebben op de wijnstokken in de regio: de Mistral (droge wind uit het noorden), de Tramontane (inlands richting zee) en de Marin (regen vanuit het zuiden). Er zijn 4 verschillende bodems te onderscheiden: klei en mergel, kalksteen, silex en een bodem rijk aan sediment.

Wijnen

Le Bottle Languedoc Frankrijk entre ami with friends

Le Bottle presenteert originele wijnen met een onvergelijkbare diversiteit en creativiteit van de beste druiven en van de beste terroir van de Pays d'Oc IGP. Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier, rood, wit en rosé... laat je verrassen door hun heerlijke mediterrane smaak.