Barcelona  - Spanje

Naveran Cavas
Naveran cava
Naveran Cavas philosophy
  Cavas Naveran werd in 1984 opgericht door de huidige eigenaar Michel Gillieron, Finca M & R Gillieron, Torrelavit, Barcelona. Michel startte dit familiebedrijf met respect voor traditie en ambacht. Ze streven naar innovatie en een voortdurende zoektocht naar de hoogste kwaliteit en wordt in vele top-restaurants in Barcelona als de referentie beschouwd. Het domein heeft 100Ha wijngaarden, gelegen in het centrum van de regio l’alt Penedès. Cavas Naveran won verschillende prijzen waaronder de Beste Rosé Cava voor hun Perles Roses.
Naveran Cavas Terroir
  De ondergrond is rijk aan klei en kalksteen. Ook hier speelt de hoogte een rol. Hoe lager hoe meer zand en kalk, hoe hoger hoe meer klei men terugvindt.
Naveran Wine making
  Ontdek deze top cava's:

- Cava Naveran Blanc de Blanc Brutissime Brut: Macabeu, Xarel · lo, Parellada Verzamelen, persen en vergisten van de drie rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten bij een lage temperatuur, blend in november, tweede gisting op fles, typisch voor de methode champenoise gedurende minimum twee jaar. Gevolgd door keren van de fles, verwijderen van het bezinksel, kurken en etiketteren. Het resultaat is een verfijnd en licht aroma. Vol en romig in de mond, tegelijk droog en verfrissend, evenwichtig en elegant alsook fruitig, met een lange afdronk.

Cava Naveran N de Naveran Brut Nature: Biologische landbouw. Método Traditional. 20% Macabeo, 20% Parellada, 40% Xarel.lo en 20% Chardonnay. De druiven worden apart gefermenteerd in inox kuipen en ondergaan na assemblage een gisting op de fles gedurende minstens 24 maanden. Voor deze cuvée worden wijnen van minstens 3 verschillende jaargangen gebruikt. Geen dosage, brut Nature! De afdronk is lekker droog maar in tegenstelling met veel andere Cava's smaakvol en simpelweg lekker.

- Cava Naveran Método Tradicional Brut Espécial: Método Traditional, 20% Macabeo, 20% Parellada, 40% Xarel.lo en 20% Chardonnay. Het verzamelen, persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting van 24 maanden gebeurt in de flessen wat typisch is voor de méthode traditionelle. Het is een elegante en fruitige cava.

- Cava Naveran Vintage NATURE Brut: Biologische landbouw! Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Chardonnay. Het verzamelen, persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting gebeurt op fles wat typisch is voor de méthode traditionelle gedurende minstens 24 maanden. Geen dosage om zijn droge strakke karakter te vrijwaren. Karakter van 1 specifieke jaargang. Lekker droog en smaakvol.

- Cava Naveran Vintage Brut: Biologische landbouw! Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Chardonnay. Het verzamelen, persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting gebeurt op fles wat typisch is voor de méthode traditionelle gedurende minstens 24 maanden. Brut gedoseerd om zijn droge maar milde karakter te vrijwaren. Cava van 1 specifieke jaargang, met allures en veel smaak.

- Cava Naveran Perles d'Or Brut Vintage: Het verzamelen, persen en de vergisting van de rassen vindt afzonderlijk plaats in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting van 2 maanden gebeurt in de flessen wat typisch is voor de méthode traditionelle.  Deze cava heeft een krachtige mousse in het glas.

 Cava Naveran Vintage Brut Rosado: Fermentatie: in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting gedurende 2 maanden gebeurt in flessen wat typisch is voor de methode traditionelle. Een rosado met een romig en fris karakter.

Cava Naveran Perles Roses Brut Nature Reserva: Fermentatie: in roestvrij stalen vaten op een lage temperatuur. De tweede gisting gedurende 2 maanden gebeurt in flessen wat typisch is voor de methode champenoise. Rijping: 2 jaar. Vol en romig met een elegante en lange afdronk.

Cava Naveran Perles Blanques - Cuvée Antonia Brut Nature Reserva: De Macabeo, Xarel.lo, Parellada zijn gefermenteerd in roestvrij stalen vaten bij een zeer lage temperatuur. Een deel van de Chardonnay wordt gefermenteerd in oude eiken vaten. De tweede gisting van 2 maanden gebeurt in flessen wat typisch is voor de methode champenoise. Rijping gebeurt meer dan 24 maanden. Het is een cava van ongeëvenaarde kwaliteit en verfijning.