Pesquera ORIGINAL by Alejandro Fernandez

Ribera del Duero - Spain

Filosofie 

Tinto Pesquera ORIGINAL Wines

Alejandro Fernandez, de pionier, die in 1975 een revolutie teweegbracht in de Ribera del Duero, creërde opnieuw een stijl icoon. Samen met zijn dochter Eva produceerde hij de ORIGINAL PESQUERA van Alejandro Fernandez. Een wijn die het onmiskenbare karakter van de Tinta del Païs (Tempranillo) volgt en wijnen voortbrengt vol met zwart fruit, goed gestructureerd zijn maar zonder de hardheid van nieuw hout zoals in andere, modernere Ribera's. Op 88-jarige leeftijd en samen met zijn wijnmakersdochter Eva, blijft Alejandro Fernandez ons in vervoering brengen door de lancering van wat misschien wel de meest unieke Pesquera is van al degenen die hij heeft geproduceerd, Pesquera ORIGINAL van Alejandro Fernandez 

Terroir 

Tinto Pesquera ORIGINAL Wines

De unieke klimatologische omstandigheden die kenmerkend zijn voor de teelt van de wijnstokken in Ribera del Duero, hebben een grote invloed op de groeicyclus en spelen een fundamentele rol bij zowel de ontwikkeling van de plant als de rijping van de druiven. De kwaliteit van de resulterende wijnen hangt in grote mate af van deze uitzonderlijke omstandigheden. De wijngaarden bestaan uit zand-kleigronden en kalksteen.

Wijnen

Tinto Pesquera ORIGINAL Wines

Ontdek deze topwijn:

Pesquera Tinto by Alejandro Fernandez - ORIGINAL - Tempranillo
Mooi diep bordeaux rood, helder en flatterend. Aroma in balans met complexe tonen van fruit, kruidig ​​en mineralig, omhuld met nobel vleugje van nieuw Amerikaans eikenhout. Smakelijke en vlezige smaak, de afdronk is gepolijst, brede en vlezige tannine-expressie. Smakelijk en verleidelijk. Lang en fijn met een onberispelijk einde.