Pyren Vineyards

Victoria - Australië

Filosofie

Pyren wijndomein Australië Victoria

In 1999 richtten de broers Brian en Kevin Joy, Pyren Vineyards op. Als uitverkoren locatie wordt de Warrenmang-vallei verkozen. De perfect geörienteerde wijngaarden met druiven als Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc zijn omringd door bossen en andere landbouw. In 2003 realiseert zoon, Leighton Joy, zijn eerste wijnjaren als wijnmaker en in 2012 neemt hij de volledige leiding van wijnproces op zich. Hij is een jonge talentvolle wijnmaker die ondertussen ook Pyren internationaal op de kaart zette. Alsof er allemaal nog geen Joy genoeg was (What’s in a name?) vervoegde Leighton’s neef, Andy, later het team en neemt sindsdien mee de algemene leiding op zich. Het paradepaardje van het domein is de “Union”, een blend van alle beste druiven uit de beste wijngaarden waarbij Shiraz, Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot elkaar vinden in een indrukwekkend, verleidelijk en harmonisch samenspel.

Terroir

terroir Pyren Australische wijn

Arme zanderige gronden met leisteen, quartz en klei op 350-400 m hoogte.

Wijnen

Pyren Australische wijnen

Ze streven steeds naar de hoogste kwaliteit en dat proef je:

Pyren Vineyards Pentagon - Black Label - Pyrenees Shiraz: Diepe, donkerrode kleur met paarse reflectie. Licht gekruide neus met veel donker fruit als zwarte bessen, braambessen en zwarte pruimen. Noties van viooltjes, drop en Provençaalse kruiden. Lekker vol en sappig in de mond met fijne tannine. Zijn rijp karakter loopt verder in de aangename en lange afdronk.

Pyren Vineyards Reserva - Very Limited Production Cabernet: Intense, donkerrode, kleur met mooie glans. In de neus veel rode bessen, cassis en myrtille begeleidt door edele toetsen van vers hout, vanille, peper en een vleugje leder. Heerlijk gestructureerd mondgevoel. Combinatie van kracht en elegantie. Een Cool climate Cabernet die ruim de tijd heeft gehad om te rijpen en een schitterend voorbeeld van wat er uit deze druif zoal te halen valt.

Pyren Vineyards Reserva - Very Limited Production Union: Schitterende blend van Cabernet Sauvignon en Franc, Malbec en Petit Verdot. Glanzende, robijnrode kleur. De neus is delicaat en complex. We ontdekken blauwe bessen, laurier, witte peper, heide en grafiet. Weelderig en elegant karakter dat zich tegelijkertijd sappig en fluwelig in de mond vastzet en uitmondt in een lange verfijnde afdronk. Cool climate met een warme inborst.