San Fabiano Calcinaia logo
img desc
Guido Serio en zijn vrouw Isa investeerden in 1983 in San Fabiano gericht op de productie van kwaliteitswijnen. Geleidelijk boekten ze vooruitgang, de wijngaarden werden vernieuwding, vernieuwing in de wijnbereidingsketen, het bottelen en de kelder voor het verfijnen van de wijn in houten vaten. Guido is nog steeds de eigenaar en wordt tegenwoordig bijgestaan door Carlo Ferrini en wijnmaker Franco Campanelli.
img desc
De boerderij van San Fabiano Calcinaia is gelegen tussen de heuvels van de prestigieuze Chianti. Het grondgebied van de Chianti Classico, dat zich uitstrekt tussen Florence en Siena. De landbouw is de belangrijkste activiteit, een aspect dat dit land uniek maakte. Het werk en de toewijding van de mens hebben de natuurlijke schoonheid van de regio verder versterkt. De kenmerken van het klimaat, de bodem en hoogte van de grond in dit gebied is bijzonder geschikt voor de productie van fijne wijnen. De trots van deze regio is de Chianti Classico wijn. In Castellina werd in 1924 het Consortium van de Chianti Classico opgericht, en de wijn kreeg de prestigieuze naam van DOCG in 1984. Chianti Classico heeft een ondergrond die rijk is aan kalk en mineralen. De bodem heeft zand en klei gecombineerd met leisteen en op de beste plaatsen de typische Chinati galestro, een soort vlokkerige mergel.
img desc
In het Chianti Classico gebied heerst een mild Middellandse Zeeklimaat. De zomers zijn droog en heet, de winters zijn zacht en nat. Hitte en gebrek aan regen kunnen gedurende het hele bloei en groeiseizoen problemen geven. De wijngaarden zijn aangeplant op vaak steile hellingen tot op een hoogte van 250-500 m. Microklimaten worden veroorzaakt door het effect van hoogte en ligging.
img desc
San Fabiano Calcinaia produceert wijnen die gewaardeerd worden over de hele wereld: Chianti Classico Vintage, Chianti Classico Riserva "Cellole", Cerviolo Rosso IGT, Cabernet Sauvignon IGT, Casa Boschino IGT, Cerviolo Bianco, een kleine productie van de traditionele Vin Santo van de Chianti Classico, en Grappa van Chianti Classico "Cellole"; evenals, uiteraard, de geparfumeerde en geurige extra virgin olijfolie.