Toro de Piedra

Curicó, Colchagua & Maule valleys - Chili

Toro de Piedra Chili Chileense wijn
Toro de Piedra Chili Chileense wijnen

Video

Filosofie

Toro de Piedra Chileense top wijnen reserva

Toro de Piedra drukt een herinnering en een geest uit. Een 50 jaar oud familie-erfgoed en leven in de Curicó, Colchagua en Maule valleien. De kou en de regen die van de Andes neerdalen, de diversiteit aan bodems en druiven, de toegewijde handen die het fruit plukken; dit alles geeft vorm aan een authentieke, veelzijdige persoonlijkheid. Een die altijd herkenbaar en oprecht is. Liefde voor het vak, voor het ritme van de natuur en traditionele methoden maken een onvolmaakte wijn, maar wel een die leeft. Een wijn die rust in eikenhouten vaten, maar wakker is. Hij weerspiegelt de rijkdom van de menselijke ervaring, het onderzoek en het experiment. Toro de Piedra houdt zowel het verleden als de toekomst vast, trouw en vernieuwing, om een brug te worden die generaties verenigt.

Wijnmaker en technisch directeur sinds 2001 is oenoloog Benoit Fitte (FR): "Onze filosofie is het leveren van een altijd herkenbare ervaring door het creëren van wijnen die de traditionele technieken van het wijnmaakproces behouden, maar die experimenteren op zoek naar de durf van moderne wijnen om zo nieuwe sensaties te creëren." 

Terroir

Toro de Piedra chili terroir

Viña Requingua is de bakermat van de Toro de Piedra wijnen. In deze emblematische wijngaard vonden hun oenologen de ideale omstandigheden om verder te gaan in hun zoektocht om opmerkelijke wijnen te maken. 20 jaar later gaat deze onverzadigbare zoektocht naar de terroirs met de beste vinificatie-omstandigheden door en  proberen ze het maximale potentieel uit elke druivensoort te halen.

Wijnen

Toro de Piedro wijn gerecht Chili

Toro de Piedra is het Viña Requingua Gran Reserve assortiment met grote intensiteit, fruit en complexiteit. De rode wijnen worden minstens 12 maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eiken vaten. De constante aandacht voor detail vertaalt zich in eerlijke maar gedurfde wijnen die unieke en authentieke smaken genereren waardoor elke fles altijd ongeëvenaard is. Ontdek deze buitengewone wereldse smaken met een fantastische prijs-kwaliteitverhouding die perfect combineerbaar zijn met allerlei gerechten.